Smelt de chocolade au bain Marie. Laat de chocolade afkoelen tot het nog net vloeibaar is.
Roer de boter met de poedersuiker tot een romige crème. Meng er een voor een de eidooiers door. Voeg de volgende dooier pas toe wanneer de volgende is opgenomen.
Zeef de bloem en bakpoeder.
Klop in een vetvrije kom de 6 eiwitten héél stijf. Voeg daarna in gedeeltes de poedersuiker erdoor en klop het geheel nog goed door.
Spatel de gezeefde bloem en bakpoeder door het chocolademengsel. Schep daarna in gedeeltes de stijf geslagen eiwitten erdoor.
Bekleed een springvorm van 24 cm doorsnede met bakpapier. Schep het chocoladedeeg in de vorm en strijk het glad.
Bak de taart in het midden van een voorverwarmde oven van 175 GrC. in ca. 1 uur gaar.
Laat de taart afkoelen.
Snijd de taartbodem in 2 lagen. Bestrijk een bodem met de abrikozenjam en leg het andere deel er weer bovenop.
Smelt de chocolade voor het glazuur en roer de koffie erdoor.
Zeef de poedersuiker boven een kom.
Roer de poedersuiker beetje bij beetje door het chocolade mengsel tot een dik glazuur ontstaat.
Roer de boter die op kamertemperatuur is zacht. Meng dit beetje bij beetje door het chocolade mengsel.
Roer goed door tot er een glanzend glazuur ontstaat, voeg eventueel nog wat water toe.
Bestrijk de boven en zijkant van de taart met het glazuur. Laat de taart 5 minuten staan zodat het glazuur van de taart kan afdruipen.
Als de chocolade wat is afgekoeld kun je de taart eventueel versieren.(Originele Sachertorte wordt niet versierd met chocolade schilvers zoals op de foto)
Zet de taart daarna op een gebakschaal en laat hem minstens 2 uur opstijven.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |